Těsto zpracujeme dohladka a dáme uležet do chladu.
Připravíme si formičku ve tvaru rohlíčku, pomoučíme ji uvnitř v hladké mouce a tlačíme do ní těsto, které hned vyklepáváme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v horkovzdušné troubě na 200 °C asi 12 minut.
Pikao vymačkáme a svaříme, sundáme z plotny a přidáme na plátky máslo, které vyšleháme spolu s teplým pikaem. Krém dáme zchladnout a pak jím zdobíme rohlíčky.
Nakonec si rozehřejeme čokoládu s kouskem ztuženého tuku a ztuhlé rohlíčky v ní namáčíme. Rohlíčky zdobené krémem musíme pořádně zchladit, jinak by nám krém tekl.
Bílky ušleháme zvlášť, dáme nad páru a vmícháme cukr, ořechy, strouhanku a kakao. Mícháme, až je směs horká, odstavíme,…
více o Pařížské rohlíčky od Dáši
Z bílku ušleháme sníh a ten spojíme se všemi ingrediencemi. Z ořechového těsta tvoříme válečky, které pozvolna stočíme…
více o Ořechové rohlíčky (Pařížské)
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí…
více o Zapékaná špenátová miska
Jednoduchá a velice rychlá příprava houskových knedlíků, kde nehrozí, že je rozvaříte, když se budou dělat o pět minut…
více o Jednoduché houskové knedlíky
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku