Těsto zpracujeme dohladka a dáme uležet do chladu.
Připravíme si formičku ve tvaru rohlíčku, pomoučíme ji uvnitř v hladké mouce a tlačíme do ní těsto, které hned vyklepáváme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v horkovzdušné troubě na 200 °C asi 12 minut.
Pikao vymačkáme a svaříme, sundáme z plotny a přidáme na plátky máslo, které vyšleháme spolu s teplým pikaem. Krém dáme zchladnout a pak jím zdobíme rohlíčky.
Nakonec si rozehřejeme čokoládu s kouskem ztuženého tuku a ztuhlé rohlíčky v ní namáčíme. Rohlíčky zdobené krémem musíme pořádně zchladit, jinak by nám krém tekl.
Bílky ušleháme zvlášť, dáme nad páru a vmícháme cukr, ořechy, strouhanku a kakao. Mícháme, až je směs horká, odstavíme,…
více o Pařížské rohlíčky od Dáši
Z bílku ušleháme sníh a ten spojíme se všemi ingrediencemi. Z ořechového těsta tvoříme válečky, které pozvolna stočíme…
více o Ořechové rohlíčky (Pařížské)
Vejce našleháme s cukrem, přidáme olej, jogurt, mléko, mouku, na kousky nalámanou čokoládu na vaření a prášek do pečiva…
více o Jogurtové řezy s pudinkem
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem…
více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
Omyté mladé cukety nastrouháme i se šlupkou, osolíme a necháme asi půl hodiny odstát, přebytečnou vodu zcedíme.Na lžíci…
více o Cuketové placičky s dipem
V misce promícháme lučinu, tavený sýr a pomazánkové máslo.
Omyté jablko osušíme, rozkrojíme a zbavíme jádřince. Dužinu…
více o Pomazánka s pažitkou a jablky