Těsto zpracujeme dohladka a dáme uležet do chladu.
Připravíme si formičku ve tvaru rohlíčku, pomoučíme ji uvnitř v hladké mouce a tlačíme do ní těsto, které hned vyklepáváme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v horkovzdušné troubě na 200 °C asi 12 minut.
Pikao vymačkáme a svaříme, sundáme z plotny a přidáme na plátky máslo, které vyšleháme spolu s teplým pikaem. Krém dáme zchladnout a pak jím zdobíme rohlíčky.
Nakonec si rozehřejeme čokoládu s kouskem ztuženého tuku a ztuhlé rohlíčky v ní namáčíme. Rohlíčky zdobené krémem musíme pořádně zchladit, jinak by nám krém tekl.
Bílky ušleháme zvlášť, dáme nad páru a vmícháme cukr, ořechy, strouhanku a kakao. Mícháme, až je směs horká, odstavíme,…
více o Pařížské rohlíčky od Dáši
Z bílku ušleháme sníh a ten spojíme se všemi ingrediencemi. Z ořechového těsta tvoříme válečky, které pozvolna stočíme…
více o Ořechové rohlíčky (Pařížské)
Maso opláchneme a osušíme. Osolíme a opepříme. Lístky šalvěje otrháme a poklademe na řízky. Vždy dva řízky přiložíme na…
více o Krůtí řízky alá saltimbocca
Vše smíchat dohromady, nalít do lahve a užít si pěkné Vánoce!
Je možné část Salka vyměnit za pikao, nebo Tatra mléko…
více o Vaječný likér snadno a rychle
Všechno mimo ovoce dáme do pekárny a zapneme program marmeláda, asi 20 min. před koncem přidáme nakrájené ovoce a pokud…
více o Ovocná rýžová kaše z pekárny
Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli (podle chuti), rajský protlak, pepř a sůl. Podlijeme…
více o Mexická polévka z naší hospody