Bílky ušleháme zvlášť, dáme nad páru a vmícháme cukr, ořechy, strouhanku a kakao. Mícháme, až je směs horká, odstavíme, necháme mírně vychladnout. Dáme do sáčku nebo zdobičky, stříkáme na plech (pečicí papír) středně silné tyčinky kousek od sebe, nabydou. Jemně sušíme v troubě při cca 160 °C. Po vyndání z trouby jsou měkké, ale po chvíli ztvrdnou na kámen. Sundaváme z papíru až vychladlé.
Pečeme alespoň 14 dní předem, klidně i dříve, uložíme. Těsně před Vánoci (1–2 dny) zdobíme krémem: vejce, cukr a vanilkový cukr šleháme v páře do zhoustnutí. Vychladlé zašleháme do 1 másla, přidáme kakao nebo kávu podle chuti. Vychladíme. Stříkáme ozdobně na korpusy, namáčíme celé do čokolády (kromě spodní strany).
Možná jsou trochu pracnější, ale je to asi nejlepší cukroví, co mám. Musím péct každé Vánoce a jedna dávka nestačí.
Z bílku ušleháme sníh a ten spojíme se všemi ingrediencemi. Z ořechového těsta tvoříme válečky, které pozvolna stočíme…
více o Ořechové rohlíčky (Pařížské)
Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici,…
více o Chlebíčky z mléčného baru
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, žloutky, kakao, vodu a nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků.…
více o Řezy se šlehačkou a pudinkem
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vařící osolené vody a postupně…
více o Zelné závitky s mletým masem
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s…
více o Cibulovo-česnekové plátky