Bílky ušleháme zvlášť, dáme nad páru a vmícháme cukr, ořechy, strouhanku a kakao. Mícháme, až je směs horká, odstavíme, necháme mírně vychladnout. Dáme do sáčku nebo zdobičky, stříkáme na plech (pečicí papír) středně silné tyčinky kousek od sebe, nabydou. Jemně sušíme v troubě při cca 160 °C. Po vyndání z trouby jsou měkké, ale po chvíli ztvrdnou na kámen. Sundaváme z papíru až vychladlé.
Pečeme alespoň 14 dní předem, klidně i dříve, uložíme. Těsně před Vánoci (1–2 dny) zdobíme krémem: vejce, cukr a vanilkový cukr šleháme v páře do zhoustnutí. Vychladlé zašleháme do 1 másla, přidáme kakao nebo kávu podle chuti. Vychladíme. Stříkáme ozdobně na korpusy, namáčíme celé do čokolády (kromě spodní strany).
Možná jsou trochu pracnější, ale je to asi nejlepší cukroví, co mám. Musím péct každé Vánoce a jedna dávka nestačí.
Z bílku ušleháme sníh a ten spojíme se všemi ingrediencemi. Z ořechového těsta tvoříme válečky, které pozvolna stočíme…
více o Ořechové rohlíčky (Pařížské)
Naklepeme kuřecí maso - lépe je ho naříznout tak, aby zabíralo co největší plochu a nebylo vysoké (z praktických důvodů…
více o Kuřecí prsíčka s překvapením
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
V misce smícháme tvaroh, vejce, sůl, pudink a přisypáváme dětskou krupici, až nám vznikne těsto trochu hustší než na…
více o Tvarohové halušky s jahodami