Vymažte zapékací mísu. Vyložte ji vrstvou rohlíků, nakrájených na kolečka. Na to položte žampiony, potom vrstvu jemně nakrájeného pórku nebo cibule, dáte další vrstvu rohlíků, hrubě krájené žampiony a opět pórek a třeba ještě třetí vrstvy téhož. Všechno opepřete, osolte a z vrchu polijte hustou smetanou (může být i kyselá krémovitá, kladená jako hrudky na každou vrstvu).
Nahoru ještě nasypte hrubě strouhaný sýr a posypte petrželkou. Dobré je to pokapat olejem nebo poklást máslem. Pak zapékejte v rozpálené troubě. Přibližně dvacet minut, ale to si pohlídáte.
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
Oloupeme brambory, rozkrojíme a dáme vařit do menšího množství vody. Když se začnou vařit přidáme na kousky nakrájené…
více o Zdravý vodník pro nejmenší
Polovinu čokolády (200 g) dáme do ohnivzdorné mísy společně s máslem a nízkém plameni rozehříváme do té doby, než nám…
více o Výborné čokoládové brownies