Vymažte zapékací mísu. Vyložte ji vrstvou rohlíků, nakrájených na kolečka. Na to položte žampiony, potom vrstvu jemně nakrájeného pórku nebo cibule, dáte další vrstvu rohlíků, hrubě krájené žampiony a opět pórek a třeba ještě třetí vrstvy téhož. Všechno opepřete, osolte a z vrchu polijte hustou smetanou (může být i kyselá krémovitá, kladená jako hrudky na každou vrstvu).
Nahoru ještě nasypte hrubě strouhaný sýr a posypte petrželkou. Dobré je to pokapat olejem nebo poklást máslem. Pak zapékejte v rozpálené troubě. Přibližně dvacet minut, ale to si pohlídáte.
Maso opláchneme a osušíme. Osolíme a opepříme. Lístky šalvěje otrháme a poklademe na řízky. Vždy dva řízky přiložíme na…
více o Krůtí řízky alá saltimbocca
Těsto: celá vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, potom postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do…
více o Tvarohová buchta s margotkou
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme na jemno nastrouhanou mrkev a petržel (od obojího cca stejné množství jako cibule) a…
více o Jednoduchá rajská polévka