Vymažte zapékací mísu. Vyložte ji vrstvou rohlíků, nakrájených na kolečka. Na to položte žampiony, potom vrstvu jemně nakrájeného pórku nebo cibule, dáte další vrstvu rohlíků, hrubě krájené žampiony a opět pórek a třeba ještě třetí vrstvy téhož. Všechno opepřete, osolte a z vrchu polijte hustou smetanou (může být i kyselá krémovitá, kladená jako hrudky na každou vrstvu).
Nahoru ještě nasypte hrubě strouhaný sýr a posypte petrželkou. Dobré je to pokapat olejem nebo poklást máslem. Pak zapékejte v rozpálené troubě. Přibližně dvacet minut, ale to si pohlídáte.
Z bílků a cukru ušlehat tuhý sníh. Máslo a čokoládu rozpustit nad parou a nechat vychladnout. Vzniklou hmotu vmíchat do…
více o Sněhový koláč s čokoládou
Smícháme ingredience na těsto (žloutky do těsta, nakonec sníh z bílků) a upečeme na středním plechu do růžova.
Náplň…
více o Řezy se zakysanou smetanou
-Uvaříme vřetýnka.
-V hluboké pánvi necháme "rozpustit" asi 30 deka nivy, 20 deka taveného sýru a smetanu ke šlehání.
…
více o Těstoviny se třemi druhy sýrů
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika
Z bílku ušleháme sníh a ten spojíme se všemi ingrediencemi. Z ořechového těsta tvoříme válečky, které pozvolna stočíme…
více o Ořechové rohlíčky (Pařížské)