Vymažte zapékací mísu. Vyložte ji vrstvou rohlíků, nakrájených na kolečka. Na to položte žampiony, potom vrstvu jemně nakrájeného pórku nebo cibule, dáte další vrstvu rohlíků, hrubě krájené žampiony a opět pórek a třeba ještě třetí vrstvy téhož. Všechno opepřete, osolte a z vrchu polijte hustou smetanou (může být i kyselá krémovitá, kladená jako hrudky na každou vrstvu).
Nahoru ještě nasypte hrubě strouhaný sýr a posypte petrželkou. Dobré je to pokapat olejem nebo poklást máslem. Pak zapékejte v rozpálené troubě. Přibližně dvacet minut, ale to si pohlídáte.
Nakrájím si čtyři plátky šunky namažu je křenovou pomazánkou nastříkám šlehačku a zabalím.Ozdobím a jako přílohu bílé…
více o Šunkova rolka se šlehačkou
Těsto: 800 g brambor uvaříme se slupkou. Brambory oloupeme, nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme mouku, žloutek, sůl a…
více o Bramborové pirohy se zelím
Polovinu čokolády rozpustíme ve vodní lázni a necháme lehce vychladnout. Máslo, rozpuštěnou čokoládu, vejce, cukr, med…
více o Banánový koláč s čokoládou
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou