Pařížské žampiony

1.8

hodnoceno: 5
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • máslo nebo olivový olej
    • sůl
    • pórek nebo cibule
    • rohlík
    • pepř mletý
    • petrželka
    • zakysaná smetana
    • žampiony

Postup přípravy receptu

  • Vymažte zapékací mísu. Vyložte ji vrstvou rohlíků, nakrájených na kolečka. Na to položte žampiony, potom vrstvu jemně nakrájeného pórku nebo cibule, dáte další vrstvu rohlíků, hrubě krájené žampiony a opět pórek a třeba ještě třetí vrstvy téhož. Všechno opepřete, osolte a z vrchu polijte hustou smetanou (může být i kyselá krémovitá, kladená jako hrudky na každou vrstvu).
  • Nahoru ještě nasypte hrubě strouhaný sýr a posypte petrželkou. Dobré je to pokapat olejem nebo poklást máslem. Pak zapékejte v rozpálené troubě. Přibližně dvacet minut, ale to si pohlídáte.
Zařazení: Zelenina

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: