Bílky oddělíme od žloutků a ušleháme je dotuha. Zašleháme cukr, přidáme žloutky a mouku smíchanou se škrobovou moučkou a práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na pečicí papír, kterým jsme vyložili plech. Pečeme při 180 °C cca 12 minut.
Vlažný pišot nakrájíme na proužky široké 2 cm. Několika pruhy vyložíme mísu. Krémem vyplníme prohlubeň na piškotových pruzích, uhladíme ho a položíme na něj zbývající část piškotu. Mísu přikryjeme alobalem a necháme přes noc v chladu odpočinout. Před podáváním opatrně vyklopíme a přes síto poprášíme kakaovým práškem.
Krém: Připravíme dle návodu na obalu. Do našlehané pěny lehce vmícháme ořechy a moučkový cukr.
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, rozdělíme na 2 díly, vyválíme a přendáme na plech s vyšším okrajem. Poklademe…
více o Meruňková buchta s pudinkem
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky
Cibuli osmažíme dosklovata, přidáme mleté maso a smažíme do vypaření vody. Pak přidáme ještě krátce orestovat protlak s…
více o Sloppy Joes – zapečený sendvič