Bílky oddělíme od žloutků a ušleháme je dotuha. Zašleháme cukr, přidáme žloutky a mouku smíchanou se škrobovou moučkou a práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na pečicí papír, kterým jsme vyložili plech. Pečeme při 180 °C cca 12 minut.
Vlažný pišot nakrájíme na proužky široké 2 cm. Několika pruhy vyložíme mísu. Krémem vyplníme prohlubeň na piškotových pruzích, uhladíme ho a položíme na něj zbývající část piškotu. Mísu přikryjeme alobalem a necháme přes noc v chladu odpočinout. Před podáváním opatrně vyklopíme a přes síto poprášíme kakaovým práškem.
Krém: Připravíme dle návodu na obalu. Do našlehané pěny lehce vmícháme ořechy a moučkový cukr.
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo…
více o Marmeláda z bezinek a jablek
Směs pro bramborové knedlíky rozmícháme s vodou, vejci a moukou, osolíme podle chuti a necháme 5 minut nabobtnat. Potom…
více o Bramborové koblížky se salámem
Zpracujeme v těsto a necháme cca 1 hodinu odpočinout. Pak tvoříme rohlíčky a upečené, jěště teplé, obalíme v moučkovém…
více o Maminčiny vanilkové rohlíčky