Bílky oddělíme od žloutků a ušleháme je dotuha. Zašleháme cukr, přidáme žloutky a mouku smíchanou se škrobovou moučkou a práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na pečicí papír, kterým jsme vyložili plech. Pečeme při 180 °C cca 12 minut.
Vlažný pišot nakrájíme na proužky široké 2 cm. Několika pruhy vyložíme mísu. Krémem vyplníme prohlubeň na piškotových pruzích, uhladíme ho a položíme na něj zbývající část piškotu. Mísu přikryjeme alobalem a necháme přes noc v chladu odpočinout. Před podáváním opatrně vyklopíme a přes síto poprášíme kakaovým práškem.
Krém: Připravíme dle návodu na obalu. Do našlehané pěny lehce vmícháme ořechy a moučkový cukr.
Cukry, žloutky a máslo vyšleháme, přidáme citrónovou kůru se šťávou, jogurt, smetanu, mouku a nakonec ušlehaný bílek.…
více o Citrónovo-vanilkový pudink
Všechny sypké přísady promícháme, přidáme ostatní a vymícháme polotekuté těsto. Dle potřeby přidáme mléko. Nalijeme do…
více o Makovec se lněným semínkem
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200…
více o Bílkový chlebíček od Fárkové