Párty motanice s olivami

3.16

hodnoceno: 19
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      lžička sůl
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      stroužek česnek
    • 200
      g hladká mouka
    • vejce na potření
    • 1
      dl mléko vlažného
    • petrželka jemně nasekaná
    • 0,5
      kostka droždí
    • 0,5
      lžička prášek do pečiva
    • 100
      g kukuřičná mouka
    • sezamová semínka sůl, nebo jiné
    • vlažná voda dle potřeby
    • olivy s papričkou
    • 1
      lžička cukr

Postup přípravy receptu

  • V mléku uděláme kvásek ze lžičky cukru a lžičky hladké mouky. Smícháme obě mouky (hladkou bílou a hladkou kukuřičnou) s práškem do pečiva, solí, přidáme kvásek, olej a trošku vlažné vody, aby těsto bylo hladké a pružné. Zpracujeme a necháme vykynout na teplém místě. Po vykynutí ještě jednou promneme. Pak těsto rozdělíme na cca 5–6 bochánků. Z každého vyválíme váleček a začneme jej motat od držáku na velkou kovovou jehlu na špízy. Jehlu předtím potřeme olejem. Jednou omotáme, přidáme olivu a opakujeme až do druhého konce jehly. Pomažeme vajíčkem a posypeme, čím chceme. Pečeme na 200 stupňů dozlatova. Po částečném vychladnutí opatrně vyndáme jehlu. Když nemáme jehly, můžeme motat na špejle, které také potřeme olejem.
Zařazení: Chuťovky Slané

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.