Uvařené vychladlé brambory najemno nastrouháme a smícháme s moukou, tukem, vajíčkem. Přidáme drcený kmín a sůl. Necháme odpočinout v ledničce asi 1 hodinu. Poté vyválíme na tenký plát a nakrájíme tenké proužky. Můžou se vykrajovat i malé tvary. Přeneseme na vymaštěný pekáč. Pomažeme vajíčkem, trochu posypeme solí a tím, co máme rádi – např. kmín, sezam, strouhaný sýr.
Dělám to i z brambor, které zbydou od oběda. Když nemám moc času, tak těsto rozdělím na dvě části = dva plechy a vyválím ho přímo na plechu, potom rádýlkem udělám asi 1,5 pásky, potřu vajíčkem, posypu a šup do trouby. 250 g brambor – tj. asi 5 brambor jako pěst.
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do…
více o Hildin vynikající makovec
Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standartní směs…
více o Kuřecí roláda s mletým masem
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme…
více o Vrstvený masový bochník