Uvařené vychladlé brambory najemno nastrouháme a smícháme s moukou, tukem, vajíčkem. Přidáme drcený kmín a sůl. Necháme odpočinout v ledničce asi 1 hodinu. Poté vyválíme na tenký plát a nakrájíme tenké proužky. Můžou se vykrajovat i malé tvary. Přeneseme na vymaštěný pekáč. Pomažeme vajíčkem, trochu posypeme solí a tím, co máme rádi – např. kmín, sezam, strouhaný sýr.
Dělám to i z brambor, které zbydou od oběda. Když nemám moc času, tak těsto rozdělím na dvě části = dva plechy a vyválím ho přímo na plechu, potom rádýlkem udělám asi 1,5 pásky, potřu vajíčkem, posypu a šup do trouby. 250 g brambor – tj. asi 5 brambor jako pěst.
*Množství surovin je na formu 20cm širokou.
Perníky nakrájíme na plátky široké cca 1cm,které naskládáme vedle sebe do…
více o Perník z perníků – nepečený
Uvaříme těstoviny, voda může být osolená, já jí ale nesolím. Vymažeme pekáč lžičkou olivového oleje, ale nemusí být,…
více o Zapečené těstoviny s tuňákem
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z…
více o Australský česnekový chléb
Na tuku osmažíme cibuli a kolečka párků, pak přidáme orestovat pokrájené houby, přidáme nastrouhaný česnek, zaprášíme…
více o Frankfurtská polévka s houbami
Na másle zpěnit cibuli na kostičky, vložit sůl, skoro celý balíček papriky, bobkový list a vložit stehna, osmahnout,…
více o Vynikající kuře na paprice