Uvařené vychladlé brambory najemno nastrouháme a smícháme s moukou, tukem, vajíčkem. Přidáme drcený kmín a sůl. Necháme odpočinout v ledničce asi 1 hodinu. Poté vyválíme na tenký plát a nakrájíme tenké proužky. Můžou se vykrajovat i malé tvary. Přeneseme na vymaštěný pekáč. Pomažeme vajíčkem, trochu posypeme solí a tím, co máme rádi – např. kmín, sezam, strouhaný sýr.
Dělám to i z brambor, které zbydou od oběda. Když nemám moc času, tak těsto rozdělím na dvě části = dva plechy a vyválím ho přímo na plechu, potom rádýlkem udělám asi 1,5 pásky, potřu vajíčkem, posypu a šup do trouby. 250 g brambor – tj. asi 5 brambor jako pěst.
Mleté maso si vložíme do mísy, vložíme vejce, sůl, pepř, strouhanku a vše promícháme. Hotovou směs vložíme do lednice.
…
více o Rajská omáčka od Verunky
Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme…
více o Zapečená (nejen) krůtí játra