Pascha

3.25

hodnoceno: 4
Příprava: 45 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Hmota
    • 125
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 5
      ks vejce
    • 200
      g moučkový cukr
    • 80
      g rozinky
    • 1
      kg tvaroh
    • 0,3
      l zakysaná smetana
    • 80
      g mandle loupané, sekané
    • 1
      ks citronová kůra z 1 citrónu
    • 2
      lžíce kandované ovoce citrónová kůra a pomerančová kůra najemno
  • Na ozdobu
    • 50
      g mandle celé, loupané
    • 12
      ks višně kandované

Postup přípravy receptu

  • Máslo vyšleháme do pěny se solí, vejci a smetanou. Postupně přidáváme tvaroh. Hmotu vložíme do většího kastrolu a za stálého míchání ohříváme. Když se na povrchu objeví bubliny, stáhneme z ohně a za stálého míchání ochladíme. Pozor! Nesmí se vařit! Rozinky promícháme s cukrem, kůrou sekanou i strouhanou, sekanými mandlemi a vmícháme jemně do tvarohové hmoty. Do velkého sítka dáme tenké plátýnko a naplníme ho tvarohovou hmotou. Jemně zatížíme a položené na hlubší míse dáme do chladničky na 12 hodin. Vyteklou syrovátku vyléváme. Odteklé vyklopíme na mísu a ozdobíme.
  • Aby tvarohová hmota byla jemná a bez hrudek, použijeme jemný tvaroh nebo tvaroh dobře rozmixujeme nebo umeleme na mlýnku.
Zařazení: Nepečené Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme