lžíce
kandované ovoce
citrónová kůra a pomerančová kůra najemno
Na ozdobu
50
g
mandle
celé, loupané
12
ks
višně
kandované
Postup přípravy receptu
Máslo vyšleháme do pěny se solí, vejci a smetanou. Postupně přidáváme tvaroh. Hmotu vložíme do většího kastrolu a za stálého míchání ohříváme. Když se na povrchu objeví bubliny, stáhneme z ohně a za stálého míchání ochladíme. Pozor! Nesmí se vařit! Rozinky promícháme s cukrem, kůrou sekanou i strouhanou, sekanými mandlemi a vmícháme jemně do tvarohové hmoty. Do velkého sítka dáme tenké plátýnko a naplníme ho tvarohovou hmotou. Jemně zatížíme a položené na hlubší míse dáme do chladničky na 12 hodin. Vyteklou syrovátku vyléváme. Odteklé vyklopíme na mísu a ozdobíme.
Aby tvarohová hmota byla jemná a bez hrudek, použijeme jemný tvaroh nebo tvaroh dobře rozmixujeme nebo umeleme na mlýnku.
Z paprik vykrojíme jádra, do dutých paprik vlijeme do 1/4 smetanu, poté vložíme feferonky. Nakrájíme hermelín na plátky…
více o Papriky plněné pikantní pastou
Hovězí maso na několika místech nařízneme a prošpikujeme kousky slaniny, osolíme a opepříme, na pánvi zprudka opečeme…
více o Svíčková na smetaně pro dva
Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme,…
více o Karbanátky z ovesných vloček
Ze střední části rohlíků nakrájíme šikmo asi 3-4 cm silné krajíčky. Do majonézy vmícháme nadrobno rozsekaná vejce,…
více o Chuťovky se sardelovým očkem