lžíce
kandované ovoce
citrónová kůra a pomerančová kůra najemno
Na ozdobu
50
g
mandle
celé, loupané
12
ks
višně
kandované
Postup přípravy receptu
Máslo vyšleháme do pěny se solí, vejci a smetanou. Postupně přidáváme tvaroh. Hmotu vložíme do většího kastrolu a za stálého míchání ohříváme. Když se na povrchu objeví bubliny, stáhneme z ohně a za stálého míchání ochladíme. Pozor! Nesmí se vařit! Rozinky promícháme s cukrem, kůrou sekanou i strouhanou, sekanými mandlemi a vmícháme jemně do tvarohové hmoty. Do velkého sítka dáme tenké plátýnko a naplníme ho tvarohovou hmotou. Jemně zatížíme a položené na hlubší míse dáme do chladničky na 12 hodin. Vyteklou syrovátku vyléváme. Odteklé vyklopíme na mísu a ozdobíme.
Aby tvarohová hmota byla jemná a bez hrudek, použijeme jemný tvaroh nebo tvaroh dobře rozmixujeme nebo umeleme na mlýnku.
Z paprik vykrojíme jádra, do dutých paprik vlijeme do 1/4 smetanu, poté vložíme feferonky. Nakrájíme hermelín na plátky…
více o Papriky plněné pikantní pastou
PIŠKOT: Nejprve si vymažeme a vysypeme plech na piškot. Oddělíme si žloutky od bílků. Do mísy se žloutky přidáme cukr a…
více o Piškot s meruňkami a želatinou
Česnek oloupeme, rozmáčkneme a vhodíme do hrnce společně s celým novým kořením, celým černým pepřem a bobkovými listy.…
více o Naše Rajská s vaječnými noky