Paštika s pomerančovou kůrou

3.33

hodnoceno: 6
Příprava: 40 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      lžíce máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička tymián
    • 6
      ks šalotka
    • 2
      lžíce pomerančová šťáva
    • 2
      lžíce brandy
    • 500
      g kuřecí játra
    • 2
      lžíce olej
    • 3
      lžička provensálské koření
    • 1
      lžička kandovaná pomerančová kůra

Postup přípravy receptu

  • Oloupané šalotky nasekáme nadrobno a velice pomalu a za častého míchání je osmažíme dozlatova na pánvi s rozehřátým máslem a olejem. Pak cibulku vyjmeme, do výpeku vložíme překrájená kuřecí játra a opečeme po obou stranách přibližně 4 minuty.
  • Játra spolu s cibulkou necháme téměř vychladnout. Posypeme je kořením a přilijeme brandy. Přídáme kůru a šťávu. Vše ochutíme solí, pepřem a směs rozmixujeme dohladka. Směsí naplníme vhodnou misku.
  • Paštiku necháme vychladnout. Pak zalijeme přepuštěným máslem a posypeme lístky tymiánu. Necháme ji 4–5 hodin, ideálně přes noc, vychladit a proležet. Podáváme s bílým pečivem.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: