Oloupané šalotky nasekáme nadrobno a velice pomalu a za častého míchání je osmažíme dozlatova na pánvi s rozehřátým máslem a olejem. Pak cibulku vyjmeme, do výpeku vložíme překrájená kuřecí játra a opečeme po obou stranách přibližně 4 minuty.
Játra spolu s cibulkou necháme téměř vychladnout. Posypeme je kořením a přilijeme brandy. Přídáme kůru a šťávu. Vše ochutíme solí, pepřem a směs rozmixujeme dohladka. Směsí naplníme vhodnou misku.
Paštiku necháme vychladnout. Pak zalijeme přepuštěným máslem a posypeme lístky tymiánu. Necháme ji 4–5 hodin, ideálně přes noc, vychladit a proležet. Podáváme s bílým pečivem.
Oloupané brambory pomeleme na masovém strojku s uzeninou, cibulí a česnekem. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku,…
více o Bramborová paštika s uzeninou
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce…
více o VVV – Velice Vydařené Vepřové
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové