
3.5
Oloupané brambory (syrové) pokrájíme na menší kusy, dáme do pekáčku s olejem a pečeme v předehřáté troubě skoro do… více o Pečené brambory pod slaninou a nivou
Jablka nakrájíme na kousky, posypeme cukrem a opečeme na 2 plátcích slaniny nakrájených na kostky. 3 plátky slaniny… více o Jablka se slaninou a brambory
Do osolené vody dáme vařit těstoviny. Na pánvi smažíme do křupava na kostičky nebo nudličky nakrájenou slaninu (pokud… více o Spaghetti alla Carbonara po italsku
Někdy to nejlepší prostě potřebuje svůj čas. A u karamelizované cibule to platí dvojnásob. Je… Celý článek
Každé znamení zvěrokruhu je něčím specifické, a to i pokud jde o chuťové preference. Dokonce i… Celý článek
Nudle jsou oblíbeným pokrmem po celém světě, ale tolik druhů, kolik mají v Asii, nikde jinde… Celý článek
Jedno italské přísloví říká, že do ženy a do melounu nevidíš. Jenže kdo by se chtěl z obchodu… Celý článek
Uvařená vejce, oloupeme a rozpůlíme. Vyjmeme žloutky a rozmixujeme je spolu s Lučinou, sardelkami, česnekem, bazalkou,… více o Dědečkova vejce
Vyšleháme cukr se žloutky, přidáme vodu, mouku smícháme s práškem do pečiva, opatrně přimícháme. Z bílků vyšleháme tuhý… více o Dort Raffaelo
Připravíme si 8 kapustových listů, ze středu listu podélně vyřízneme tvrdý koš. Listy vložíme do velkého hrnce a… více o Kapustové měšce plněné masem
Mléko (či vodu připravený nápoj Oves milk) dáme vařit do hrnce se silným dnem a přidáme do něj vanilkový lusk. Za… více o Malinové rizoto s vanilkou
Utřeme máslo, cukr, žloutky do pěny, přidáme mandle, hladkou mouku a sníh z bílků. Pečeme na lívanečníku plecky. Do… více o Stoleté koláčky prababičky Filomeny
Palačinky připravíme obvyklým postupem. Náplň připravíme smícháním ingrediencí kromě rumu. Palačinky naplníme sypkou… více o Zapečené palačinky
Na kostičkách slaniny zesklovatíme cibuli a zasypeemee ji mletou sladkou paprikou.(Kdo může, přidá špetku pálivé.)… více o Polévka zelná s klobásou
Šunkový salám nakrájíme nadrobno, tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle, přidáme 2 vejce, hořčici, prolisovaný… více o Klatovský řízek
Ředkev a mrkev omyjeme a nastrouháme najemno, zelí a oloupanou cibulku jemně pokrájíme a oloupaná jablka nastrouháme… více o Salát z černé ředkve
**Příprava rýže** Základem sushi jsou nejen kvalitní ingredience, ale především správně uvařená rýže. Pokud se rýži… více o Sushi pro začátečníky
POSTUP PŘÍPRAVY Já zpracovávám v domácí pekárně - program těsto - suroviny vložím do pekárny v uvedeném pořadí.… více o Buchty Eliska
Nejprve dáme rozinky namočit do trochy rumu. V míse dobře promíchame mléko, veškeré žloutky, trochu soli, cukr a mouku.… více o Alpský Kaiserschmarrn