Řízky naklepeme, osolíme, z jedné strany potřeme hořčicí, položíme plátek anglické slaniny a najemno nakrájenou cibulku. Takto připravené plátky svineme a zpevníme nití nebo párátky. Do kastrolu nalijeme trochu oleje, zpěníme cibulku, přisypeme trošku červené mleté papriky a na tento základ položíme závitky. Přidáme bobkový list, nové koření, trochu vegety a podlijeme vodou.
Závitky dusíme asi 1 hodinu, poté je vytáhneme na talíř. Ze štávy odstraníme bobkový list a vlijeme smetanu rozmíchanou se zakysanou smetanou, prohřejeme a podle potřeby zahustíme hotovou jíškou. Zpět vložíme závitky a podáváme. Jako příloha je nejlepší houskový knedlík.
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
…
více o Bramborová polévka v chlebu