Řízky naklepeme, osolíme, z jedné strany potřeme hořčicí, položíme plátek anglické slaniny a najemno nakrájenou cibulku. Takto připravené plátky svineme a zpevníme nití nebo párátky. Do kastrolu nalijeme trochu oleje, zpěníme cibulku, přisypeme trošku červené mleté papriky a na tento základ položíme závitky. Přidáme bobkový list, nové koření, trochu vegety a podlijeme vodou.
Závitky dusíme asi 1 hodinu, poté je vytáhneme na talíř. Ze štávy odstraníme bobkový list a vlijeme smetanu rozmíchanou se zakysanou smetanou, prohřejeme a podle potřeby zahustíme hotovou jíškou. Zpět vložíme závitky a podáváme. Jako příloha je nejlepší houskový knedlík.
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s…
více o „Meruňkové“ kuře po anglicku