Řízky naklepeme, osolíme, z jedné strany potřeme hořčicí, položíme plátek anglické slaniny a najemno nakrájenou cibulku. Takto připravené plátky svineme a zpevníme nití nebo párátky. Do kastrolu nalijeme trochu oleje, zpěníme cibulku, přisypeme trošku červené mleté papriky a na tento základ položíme závitky. Přidáme bobkový list, nové koření, trochu vegety a podlijeme vodou.
Závitky dusíme asi 1 hodinu, poté je vytáhneme na talíř. Ze štávy odstraníme bobkový list a vlijeme smetanu rozmíchanou se zakysanou smetanou, prohřejeme a podle potřeby zahustíme hotovou jíškou. Zpět vložíme závitky a podáváme. Jako příloha je nejlepší houskový knedlík.
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme…
více o Rýžový salát s kuřecím masem
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Brambory uvaříme ve slupce. Slejeme vodu, oloupeme brambory a přes "takovéto kulaté" mačkátko na brambory promačkáme do…
více o Rychlý bramborový salát
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami