Květákový mozeček Omyté růžičky květáku uvařte na páře či ve vodě na skus, stačí přibližně 5 až 7 minut. Poté rozehřejte řepkový olej,… více o Květákový mozeček
Květák na mozeček Květák dobře opereme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vodu scedíme a květák necháme vychladnout. Poté jej… více o Květák na mozeček
Grilované brambory s patizonem Uvaříme brambory ve slupce, krájíme na 1/2 a ochutíme bylinkami a gril. kořením, opečeme na gril. pánvi s olivovým… více o Grilované brambory s patizonem
Voňavá bazalka: Naučte se ji pěstovat doma a používat v kuchyni Mezi bylinkami má bazalka postavení přímo královské, a to nejen v italské kuchyni. Vždyť i… Celý článek
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké.… Tradiční pokrm pocházející ze severu Itálie u nás už takřka zdomácněl. Těší se velké oblibě ve… Celý článek
Od pondělí do pátku: Bleskové večeře, které budete mít do 30… V dnešní uspěchané době je někdy těžké skloubit pracovní a osobní život, a přitom stále jíst… Celý článek
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny,… Podle uznávaného českého fotografa, malíře a spisovatele Jana Saudka je jídlo „sex pro starce“… Celý článek
Bramborák rodeo Brambory najemno nastrouháme a pokropíme horkým mlékem, aby nezhnědly. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, prolisovaný… více o Bramborák rodeo
Kotlety plněné sýrem Kotlety nařízneme až ke kosti, lehce naklepeme. Vnitřek kapsy lehce osolíme a opepříme. Vnitřek vyložíme plátkem… více o Kotlety plněné sýrem
Limonádový koláč Všechny uvedené přísady (kromě polevy) smícháme, nalejeme na středně velký plech s vyšším okrajem a upečeme. Hotový… více o Limonádový koláč
Tortilly plněné mletým masem s… Na tuku osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a zpěníme, poté přidáme mleté maso a osmažíme, osolíme, opepříme a… více o Tortilly plněné mletým masem s česnekovou smetanou
Pomazánka z romaduru Romadúr rozmačkáme vidličkou, přidáme máslo a žloutek, utřeme na hladký krém, mícháme najemno nakrájenou cibuli, jogurt… více o Pomazánka z romaduru
Prdelačka z jelítka – jíšková Na sádle osmažíme drobně pokrájenou cibuli, kterou zaprášíme hladkou moukou, necháme jí zpěnit a zrůžovět. Jelito… více o Prdelačka z jelítka – jíšková
Palačinky snů V misce rozšleháme vejce, mléko a sůl. Po troškách přidáváme mouku, až vznikne hladké tekuté těsto, a nakonec… více o Palačinky snů
Vepřové maso s cuketou a rajčaty V pánvičce rozpálíme olej a maso nakrájené na nudličky na něm opečeme. Přidáme jemně nasekanou cibuli, kari a rozetřené… více o Vepřové maso s cuketou a rajčaty
Barevný zelný salát Zelí proplachneme studenou vodou .Necháme okapat a překrájíme na drobnější kousky.Papriku a okurky nakrajíme na… více o Barevný zelný salát
Těsto na slaný koláč Do misky nasypeme mouku, osolíme, přidáme žloutek, vodu, olej a promícháme. Až se všechno spojí, vysypeme na vál a… více o Těsto na slaný koláč
Gnocchi se špenátem a nivou Špenátová omáčka: na plátku Hery osmahneme ciibulku, přidáme rozkrájený mražený špenát (je dobré koupit již naporcovaný… více o Gnocchi se špenátem a nivou
Květákový salát s cizrnou a… 1. Ve větší pánvi rozehřejte máslo a 2 lžíce olivového oleje. Do rozpálené pánve přidejte růžičky květáku a pomalu ze… více o Květákový salát s cizrnou a brusinkami