Květákový mozeček Omyté růžičky květáku uvařte na páře či ve vodě na skus, stačí přibližně 5 až 7 minut. Poté rozehřejte řepkový olej,… více o Květákový mozeček
Květák na mozeček Květák dobře opereme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vodu scedíme a květák necháme vychladnout. Poté jej… více o Květák na mozeček
Grilované brambory s patizonem Uvaříme brambory ve slupce, krájíme na 1/2 a ochutíme bylinkami a gril. kořením, opečeme na gril. pánvi s olivovým… více o Grilované brambory s patizonem
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst… Okurka, to je chuť a vůně léta. Skvěle osvěží a díky vysokému obsahu vody i hydratuje. Umí… Celý článek
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes.… Dostat krásnou kytici je vždycky hezké, ale co kdyby byla celá z malých dortíků, které můžete… Celý článek
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový, s červenou… Vaření beze zbytku – tolik se o něm mluví a stal se z něj až módní trend. Ve skutečnosti jde… Celý článek
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke… Červený meloun je neodmyslitelným symbolem léta. Je lahodný a v horkých dnech nesmírně… Celý článek
Rozpečená plátková veka Veku nakrájíme na plátky, ale nedokrojíme do konce tak, aby dole zůstala spojená. Mezi řezy potřeme máslem, vložíme… více o Rozpečená plátková veka
Plněné pudinkové řezy Z mouky, Hery a vejce vypracujeme vláčné těsto a v igelitovém sáčku necháme asi 1 hod. odpočinout v chladu. Těsto… více o Plněné pudinkové řezy
Slovenská kapustnica – zelňačka z… Uzená žebra vaříme ve vodě do měkka, uvařené je vyjmeme a do uzeného vývaru dáme vařit pokrájené zelí, na kostičky… více o Slovenská kapustnica – zelňačka z Topoľčan
Pangasius na zelenině (dietní) Asi 2 hodiny předtím, než má být jídlo hotové, vytáhneme pangásia z lednice, abychom si ho nakořenili. Připravíme… více o Pangasius na zelenině (dietní)
Jablíčkové s vůní skořice Žloutky utřeme s cukrem a přidáme teplou vodu, prošleháme a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přidáme rum a… více o Jablíčkové s vůní skořice
Česnečka – vyprošťovák Do hrnce dáme vařit vodu. Oloupané brambory nakrájíme na menší kostky, dáme je vařit a přidáme kostku masoxu. Mezitím… více o Česnečka – vyprošťovák
Pseudo-čína Na pánvi (wok) necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuly, přidáme na kostky nakrájená kučecí masa a zprudka… více o Pseudo-čína
Focaccia – italský chléb Do mísy vlijeme vlažnou vodu a vmícháme droždí. Poté postupně přisypáváme hladkou mouku a mícháme hladké těsto, které… více o Focaccia – italský chléb
Těsto na modelování Vše smíchat a poté tvarovat do různých tvarů. Až bude toto hotovo upect v troubě na 150 stupnů 30 minut. POZOR NENI TO… více o Těsto na modelování
Rizoto z kuskusu Kuskus vsypeme do mísy, osolíme, zalijeme vařící vodou, promícháme vidličkou a necháme stát 10 min pod pokličkou.… více o Rizoto z kuskusu
Apple crumble 1. Oloupeme jablka a nakrájíme na kostičky. 2. Dáme jablka do hrnce s trochou vody a hnědým cukrem, vaříme 10 minut. … více o Apple crumble
Zapeceny lilek s rajcaty Lilek nakrajime podelne na asi 1,5 cm tenke platky. Posolime a nechame vypotit. Osusime. Ricottu smichame s… více o Zapeceny lilek s rajcaty