Květákový mozeček Omyté růžičky květáku uvařte na páře či ve vodě na skus, stačí přibližně 5 až 7 minut. Poté rozehřejte řepkový olej,… více o Květákový mozeček
Květák na mozeček Květák dobře opereme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vodu scedíme a květák necháme vychladnout. Poté jej… více o Květák na mozeček
Grilované brambory s patizonem Uvaříme brambory ve slupce, krájíme na 1/2 a ochutíme bylinkami a gril. kořením, opečeme na gril. pánvi s olivovým… více o Grilované brambory s patizonem
Jak na domácí kvašení: Podrobný postup a recept na domácí pickles Fermentace neboli kvašení je starodávná metoda konzervace potravin, která si v posledních… Celý článek
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně! Rolky, rolády, pečeně... To všechno musí držet pěkně pohromadě a pomůže k tomu jeden krátký… Celý článek
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří z podzimních surovin Podzim přináší nejen barevné listí a chladnější večery, ale také bohatou úrodu chutných a… Celý článek
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a… Špagetová dýně sice není tak populární jako hokkaidó, máslová nebo muškátová dýně, o to víc… Celý článek
Kuřecí rolky v páře Řízky rozřízneme tak, abychom zvětšili jejich plochu, ty kousky prsou, které z nich trčí odřízneme a jemně nasekám na… více o Kuřecí rolky v páře
Studený boršč Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody. Mezitím připravíme boršč. Do velké mísy nakrájíme na nudličky okurky a… více o Studený boršč
Zbylé kuře Oloupeme brambory, nové stačí očistit, podélně nakrájíme na měsíčky (osminy) a dáme vařit do mírně osolené vody.… více o Zbylé kuře
Tomatová polévka – Jet Chef Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte… více o Tomatová polévka – Jet Chef
Švestkové muffiny Postupně smícháme prvních osm ingrediencí. Formu na muffiny vymažte máslem a vysypte moukou. Na dno dejte po lžíci… více o Švestkové muffiny
Zadělávané dršťky 1. Předvařené dršťky uvaříme s novým kořením, pepřem, bobkáčem, tymiánem a solí. 2. Necháme okapat, posypeme… více o Zadělávané dršťky
Šukrut Na sádle osmahneme cibuli, přidáme kyselé zelí, lžíci cukru a pár minut podusíme. Přihodíme oloupané a na plátky… více o Šukrut
Bramborový rychloguláš * oškrábané brambory nakrájíme na malé kousíčky * brambory dáme vařit (uvaříme si je v hrnci zvlášť) * na 1 lžíci… více o Bramborový rychloguláš
Pangasius v krustě Na dno mísy cibuli, přidám mraženou zeleninu, rybu s kořením - trouba 200 C. Po 20 minutách přidám nahoru jogurt bílý s… více o Pangasius v krustě
Tvarohový dort s čepicí Dno dortové formy vyložte pečicím papírem a vyváleným listovým těstem. V misce spojte tvaroh, žloutky, cukr moučku,… více o Tvarohový dort s čepicí
Holeček 1. Cibule oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do pekáčku. 2. Přidáme uzené maso pokrájené na kostky a společně dáme… více o Holeček
Florentinky Změklé máslo, cukr, med, mléko, oranžádu a citronádu dáme na pánev a zlehka asi 15 minut povaříme. Pak přidáme mandle,… více o Florentinky