Květákový mozeček Omyté růžičky květáku uvařte na páře či ve vodě na skus, stačí přibližně 5 až 7 minut. Poté rozehřejte řepkový olej,… více o Květákový mozeček
Květák na mozeček Květák dobře opereme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vodu scedíme a květák necháme vychladnout. Poté jej… více o Květák na mozeček
Grilované brambory s patizonem Uvaříme brambory ve slupce, krájíme na 1/2 a ochutíme bylinkami a gril. kořením, opečeme na gril. pánvi s olivovým… více o Grilované brambory s patizonem
Recept na zvýšení imunity podle našich babiček: Pomohou švestky,… S podzimem přišlo i chladnější a méně vlídné počasí, které s sebou přináší nachlazení a virózy… Celý článek
Halloween je tu! A s ním galerie 100 děsivě chutných a… Halloween, čas, kdy se děti před koledou oblékají do strašidelných kostýmů, domy se chlubí… Celý článek
Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu a některé umí i… Během chladných a deštivých podzimních dní možná nebudete mít náladu trávit čas venku, o to… Celý článek
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween Někdo Halloween miluje, jinému připadá jako hloupý americký import. Ať už patříte k jedné,… Celý článek
Ďábelské fazole Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji, přidáme lečo, kečup a fazole. Dochutíme solí, pepřem,… více o Ďábelské fazole
Jablkovo-hruškový koláč Z mouky, másla, cukru, vajíčka a soli vypracujeme těsto. Dáme ho asi na hodinu do chladu. Těsto vyválíme/namačkáme do… více o Jablkovo-hruškový koláč
Ledové čokoládové řezy Kulatou formu o průměru 20 cm vymažeme a dno vyložíme kruhem pečícího papíru, který také pomastíme. Sušenky rozdrtíme,… více o Ledové čokoládové řezy
Tuniská omáčka Shakshouka Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme na oleji, přidáme rozmačkaný česnek a protlak. Rajčata zalijeme horkou vodou a… více o Tuniská omáčka Shakshouka
Uzené maso na česneku Vlažnou vodou omyté maso potřeme prolisovaným česnekem. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme maso,… více o Uzené maso na česneku
Rychlá houbová omáčka Mléko nalejeme do kastrolu nebo hrnce a čekáme, až se začne vařit. Mezitím zamícháme lžíci mouky do kysané smetany,… více o Rychlá houbová omáčka
Buchty „Hanka“ 1. Kvásek - do misky dáme trochu vlahého mléka, lžičku cukru, rozdrobené droždí a trochu hladké mouky - necháme na… více o Buchty „Hanka“
Těstoviny se slaninou a houbami 1. Ve velkém hrnci uvařte těstoviny podle návodu na obalu (vodu si můžete ohřát v rychlovarné konvici, urychlíte si… více o Těstoviny se slaninou a houbami
Zapečené noky s kuřecím masem a… Gnocchi uvaříme dle návodu. Vymažeme mísu máslem a rozložíme do ní uvařené noky. Čerstvý, očištěný špenát spaříme v… více o Zapečené noky s kuřecím masem a špenátem
Koktejl Hurricane Pokud se vám podaří dát dohromady všechny potřebné ingredience, máte už více než z poloviny vyhráno. Všechny… více o Koktejl Hurricane
Tatarák ala DoPe Syrové maso dvakrát na jemno pomeleme (labužníci si ho mohou naškrábat), přidáme zbývající uvedené ingredience a dobře… více o Tatarák ala DoPe
Zapečené maso v těstíčku s máslem Porce masa osolíme a opepříme a namáčíme v poměrně dost hustém palačinkovém těstíčku. Postupně vkládáme do rozpáleného… více o Zapečené maso v těstíčku s máslem