Květákový mozeček Omyté růžičky květáku uvařte na páře či ve vodě na skus, stačí přibližně 5 až 7 minut. Poté rozehřejte řepkový olej,… více o Květákový mozeček
Květák na mozeček Květák dobře opereme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vodu scedíme a květák necháme vychladnout. Poté jej… více o Květák na mozeček
Grilované brambory s patizonem Uvaříme brambory ve slupce, krájíme na 1/2 a ochutíme bylinkami a gril. kořením, opečeme na gril. pánvi s olivovým… více o Grilované brambory s patizonem
Jak na dokonalou sekanou aneb nezbytnosti do každé kuchyně Milujete přípravu pokrmů a vaření je vaše hobby, nebo je to pouhopouhá nutnost? Ať už tak či… Celý článek
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu Čas letí zběsile a vy si říkáte, co ještě musíte stihnout? Pokusíme se vám zkrátit alespoň čas… Celý článek
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže cibule, bylinky i… Kašel je nepříjemná věc. Budí vás ze spánku, vysiluje, namáhá břišní svaly a rozšiřuje infekci… Celý článek
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za… Je to už 35 let, co se Čechům otevřely brány světové gastronomie. Díky obrovskému kulinárnímu… Celý článek
Rybí filé v pivním těstě V misce rozšleháme žloutky s pivem, z bílků ušleháme tuhý sníh. Osolíme a lehce promícháme se žloutky a moukou. Filé… více o Rybí filé v pivním těstě
Kakaáček Svaříme vodu s cukrem 1 lžící rumu, sáčkem capucina a kakaem. Necháme asi 10 minut vychladit. Poté zamixujeme změklé… více o Kakaáček
Koláč s čerstvým ovocem –… Třeme tuk, přidáváme střídavě cukr a žloutek, část mouky, mléko, šťávu a kůru z citronu a nakonec vmícháme zbytek mouky… více o Koláč s čerstvým ovocem – rebarbora, rybíz
Lokše s povidly Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemno. Přidáme hrubou mouku a vypracujeme… více o Lokše s povidly
Pařížské žampiony Vymastíte zapékací mísu. Vyložíte ji vrstvou rohlíků, nakrájených na kolečka. Na to položíte žampiony, potom dáte… více o Pařížské žampiony
Ruský boršč Maso nakrájíme na kostičky, přidáme koření, zalejeme vodou, osolíme a dáme vařit. Když je maso měkké, přidáme na… více o Ruský boršč
Letní salát s bramborami Nachystáme si zálivku smícháním jogurtu, zakysané smetany, utřeného česneku, soli a špetky pepře. Brambory uvaříme,… více o Letní salát s bramborami
Holašovické koláčky Do vlažného mléka přimícháme lžičku cukru, rozdrobíme droždí a na teplém místě necháme vzejít. Zatím smícháme všechny… více o Holašovické koláčky
Zavařovaná rajčata Dobře omyté rajčata nakrájíme na půlky a naskládáme do sklenic. Do každé skelnice dáme 1 polévková lžíce cukru, 1/2… více o Zavařovaná rajčata
Pečené maso na houbách Maso naložíme nejlépe 1 den předem do marinády ze soli, pepře a másla (lze zaměnit za pikantnější již prodávané… více o Pečené maso na houbách
Mleté maso na havajský způsob Na trošce tuku opražíme nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme a chvíli opražíme. Zahustíme ve šťávě… více o Mleté maso na havajský způsob
Buchty Eliska POSTUP PŘÍPRAVY Já zpracovávám v domácí pekárně - program těsto - suroviny vložím do pekárny v uvedeném pořadí.… více o Buchty Eliska