Květákový mozeček Omyté růžičky květáku uvařte na páře či ve vodě na skus, stačí přibližně 5 až 7 minut. Poté rozehřejte řepkový olej,… více o Květákový mozeček
Květák na mozeček Květák dobře opereme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vodu scedíme a květák necháme vychladnout. Poté jej… více o Květák na mozeček
Grilované brambory s patizonem Uvaříme brambory ve slupce, krájíme na 1/2 a ochutíme bylinkami a gril. kořením, opečeme na gril. pánvi s olivovým… více o Grilované brambory s patizonem
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin! Máloco vás v horkém počasí osvěží tak jako miska dobré zmrzliny. A ideálně domácí. Ta se dá… Celý článek
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké.… Tradiční pokrm pocházející ze severu Itálie u nás už takřka zdomácněl. Těší se velké oblibě ve… Celý článek
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější… Taky rádi chodíte v horkých dnech na ledovou kávu do kavárny? Nemusíte. Naučíme vás, jak si ji… Celý článek
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu… Drobenkové koláče patří hned po bábovkách mezi nejoblíbenější klasiku. Nejsou totiž moc pracné… Celý článek
Kuřecí řízky se žampionovou omáčkou Víno svaříme s vodou, přidáme žampiony nakrájené na čvrtky (příp. osminky - podle velikosti) a necháme přejít varem.… více o Kuřecí řízky se žampionovou omáčkou
Bábovka vídeňská Mléko, krupicový cukr, máslo a kakao dáme vařit. Jakmile přejde varem, odstavíme a necháme vychladit. Potom přidáme… více o Bábovka vídeňská
Medovník k nezozeznání od Marlenky Do vychladlé směsi přidám hladkou mouku, prášek do pečiva a vejce. Natříhám pečící papír na velikost dna plechu - co… více o Medovník k nezozeznání od Marlenky
Houbové rizoto z pohanky Pohanku uvaříme dle návodu. Na větší pánvi spěníme cibulku na oleji, přídáme houby nakrájené na menší kousky, dále… více o Houbové rizoto z pohanky
Sladké brambůrky s marcipánem Nejprve si připravíme kakaový krém. Nad vodní lázní ušleháme vejce, cukr a kakao, až bude směs dobře promíchaná,… více o Sladké brambůrky s marcipánem
Marinovaná kuřecí křidélka Křídla očistíme, odřízneme konce křídel (jako v KFC). Dáme marinádu použil jsem kupovanou přímo na křilované křídla.… více o Marinovaná kuřecí křidélka
Korpus na dort Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Vejce rozklepneme, rozdělíme: do větší mísy dáme bílky do hrnku žloutky. Ke… více o Korpus na dort
Zeleninový salát V míse smícháte bílý jogurt,nakrájenou okurku,rajčata a ředkvičky a zamícháte.Potom na ozdobu dáte papriku. více o Zeleninový salát
Ukrajinský boršč od rodilé… Dáme do hrnce vařit na kousky nakrájené maso, až odšumí, vložíme nakrájené na kostičky brambory a na drobno nakrájené… více o Ukrajinský boršč od rodilé ukrajinky
Gratinovaná kuřecí prsa Velmi chutná úprava kuřecích prsou dle Francouzské kuchyně. Obzvláště efektní je temto pokrm, pokud je podáván přímo v… více o Gratinovaná kuřecí prsa
Letní lehká véča Maso nakrájíme na malé kostičky, dle chuti okořeníme, zprudka opečeme na olivovém oleji. Vyjmeme a necháme na ubrousku… více o Letní lehká véča
Michana vajicka s pomerancem v… Pomerance s prosciuttem: Nakrajime 1/2-3/4 pomeranc na 3-4 silnejsi platky a kazdy obalime v platku prosciutta. … více o Michana vajicka s pomerancem v prosciuttu