Květákový mozeček Omyté růžičky květáku uvařte na páře či ve vodě na skus, stačí přibližně 5 až 7 minut. Poté rozehřejte řepkový olej,… více o Květákový mozeček
Květák na mozeček Květák dobře opereme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vodu scedíme a květák necháme vychladnout. Poté jej… více o Květák na mozeček
Grilované brambory s patizonem Uvaříme brambory ve slupce, krájíme na 1/2 a ochutíme bylinkami a gril. kořením, opečeme na gril. pánvi s olivovým… více o Grilované brambory s patizonem
Toasty, jaké jste ještě neviděli! Japonská designérka dělá z… Pokud jde o plátky toastového chleba, každý má svůj oblíbený způsob, jak si je vychutnat.… Celý článek
Fenomén houbaření: Proč je vlastně sbírání hub v Česku tak… Říká se, že Slované se narodili s košíkem v ruce, a Češi rovnou v něm. Houbaření je českým… Celý článek
Masové speciality ze Šumavy: Víte, jak se dělá boubínské kuře,… Šumavská příroda je sice drsná, ale také velmi krásná a bohatá na spoustu surovin. Odjakživa… Celý článek
Nejlepší podzimní sirupy: Vyrobte si šípkový, jeřabinový, bezový… Jsou sirupy, ze kterých se dá udělat skvělá limonáda. A pak jsou takové, ze kterých je nejen… Celý článek
Maková omáčka k dukátovým… Mák uvaříme v mléce, osladíme a zahustíme strouhaným perníkem. Podáváme místo krému k dukátovým buchtičkám nebo s… více o Maková omáčka k dukátovým buchtičkám
Mušličky plněné nivou Hladkou mouku zalijeme smetanou, podle chuti osolíme a připravíme těsto. Nivu a salám nastrouháme na jemném struhadle a… více o Mušličky plněné nivou
Sýrová kulajda Z másla a mouky uděláme jíšku, přidáme 1 l vody, masox, Apetito, přidáme houby a uvařené brambory, kmín a dochutíme… více o Sýrová kulajda
Zelné lívanečky Zelí pokrájíme nadrobno, osolíme, opepříme a necháme odležet do dalšího dne. Zalijeme jogurtem, přidáme vejce a mouku.… více o Zelné lívanečky
Likér z arónie 1. Kuličky arónie otrháme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly právě ponořeny. 2. Vaříme, přidáme omytý a pokrájený… více o Likér z arónie
Medová bábovka Vyšleháme med, olej a vejce. Postupně přidáme mouku, mléko, prášek do pečiva, vanilkový pudinkový prášek a popřípadě i… více o Medová bábovka
Třešňová palačinka Třešně vypeckujeme. Žloutky utřeme s cukrem a přidáme mouku a špetku soli a nakonec vmícháme sníh z bílků. Řídké těsto… více o Třešňová palačinka
Čočkové karbanátky Čočku namočit, nejlíp přes noc. Uvařit. Osmažit cibuli, tu je možno osmažit na tučné části anglické. Přidat ostatní… více o Čočkové karbanátky
Kuřecí prsa se smetanovou kari… V hluboké pánvi orestujeme dozlatova na nudličky nakrájená kuřecí prsa, osolíme a okořeníme kari kořením a kořením na… více o Kuřecí prsa se smetanovou kari omáčkou
Vynikající řezy Raffaelo Z ingrediencí na piškot vyšleháme těsto a upečeme. Vychladlý piškot potřeme zavařeninou a pomažeme krémem, který… více o Vynikající řezy Raffaelo
Asijský kuskus Sušené houby dáme do hrnku a zalijeme horkou vodou. Papriky, chili papričku,cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky. … více o Asijský kuskus
Houbová polévka ze sušených hub Houby namočíme do vody na dvě hodiny . Do hrnce dáme vařit vodu s bujónem, přidáme houby i s vodou, ve které… více o Houbová polévka ze sušených hub