Květákový mozeček Omyté růžičky květáku uvařte na páře či ve vodě na skus, stačí přibližně 5 až 7 minut. Poté rozehřejte řepkový olej,… více o Květákový mozeček
Květák na mozeček Květák dobře opereme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vodu scedíme a květák necháme vychladnout. Poté jej… více o Květák na mozeček
Grilované brambory s patizonem Uvaříme brambory ve slupce, krájíme na 1/2 a ochutíme bylinkami a gril. kořením, opečeme na gril. pánvi s olivovým… více o Grilované brambory s patizonem
Recept na vafle: Pravé belgické, ovesné i slavnostní s karamelem… Kromě palačinek a lívanců patří mezi nejžádanější sladké snídaně i vafle. Aby se vám takové… Celý článek
Polévky jako lék: Uvařte si hustou krémovou, asijskou nebo… Polévky jsou v zimě skvělým pomocníkem v boji s nevlídným počasím, ale i nepříjemnými virózami… Celý článek
Co vařit v mrazivých dnech? 10 chutných receptů, které vás… Když teploty klesnou pod nulu a mráz zalézá až pod kůži, člověk hledá, čím by se zahřál.… Celý článek
Italský koláč ze tří surovin budete milovat. Nepotřebujete na… Je skvělý pro začínající pekaře i ty, kteří nemají rádi recepty s dlouhým seznamem surovin.… Celý článek
Bramborové noky – příloha ke… Ve slupce uvařené brambory oloupeme a necháme nejlépe do druhého dne vychladit. Potom je jemně nastrouháme, přidáme… více o Bramborové noky – příloha ke gulášům
Pudinkovo-tvarohový pohár Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink. Dáme vychladit. Během chlazení občas zamícháme,… více o Pudinkovo-tvarohový pohár
Mexické fazole s masem Mleté maso osmažíme na cibulce a když je hotové, přidáme fazole a kukuřici, dochutíme chilli a necháme na plotně, dokud… více o Mexické fazole s masem
Čočka nakyselo Čočku namočíme alespoň na 2 hodiny do studené vody. Vodu slijeme a čočku propláchneme. V hrnci zalijeme vodou a… více o Čočka nakyselo
Trojbarevný koláč Jakmile uěláme spodní vrstvu , kterou musíme rozprostřít po celém vymazaném a vysypaném pekáči, nandáme na ni… více o Trojbarevný koláč
Lovošská topinka Počet vajec záleží na počtu topinek: 1 ks topinky = 1 vejce. Plátky chleba si osmažíme z obou stran dozlatova. Z vajec… více o Lovošská topinka
Kmínový chlebík Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Zapneme program základní (Basic, Klasik apod.) pekárny Eta (Vega,… více o Kmínový chlebík
Muffiny s borůvkami V míse vyšleháme změklé máslo společně s cukrem do pěny. Poté přidáme vejce , opět prošleháme, přisypeme mouku… více o Muffiny s borůvkami
Do růžova pečená jehněčí kýta na… Jehněčí s omáčkou 1. Očištěnou kýtu ochutíme pepřem a solí, stáhneme provázkem, posypeme rozmarýnem a potřeme… více o Do růžova pečená jehněčí kýta na rozmarýnu s lyonskými bramborami
Šopský salát Okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata a papriky rovněž omyjeme a nakrájíme, cibuli nakrájíme… více o Šopský salát
Koláče od maminky 1. Do vlažného mléka dáme kvasnice a trochu cukru a mouky. Necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, cukr, žloutky,… více o Koláče od maminky
Pikantní gyros v housce Na pánvi s troškou oleje orestujeme hrubě nakrájenou cibuli do sklovata, přidáme na kousky nakrájené maso, které jsme… více o Pikantní gyros v housce