Květákový mozeček Omyté růžičky květáku uvařte na páře či ve vodě na skus, stačí přibližně 5 až 7 minut. Poté rozehřejte řepkový olej,… více o Květákový mozeček
Květák na mozeček Květák dobře opereme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vodu scedíme a květák necháme vychladnout. Poté jej… více o Květák na mozeček
Grilované brambory s patizonem Uvaříme brambory ve slupce, krájíme na 1/2 a ochutíme bylinkami a gril. kořením, opečeme na gril. pánvi s olivovým… více o Grilované brambory s patizonem
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže cibule, bylinky i… Kašel je nepříjemná věc. Budí vás ze spánku, vysiluje, namáhá břišní svaly a rozšiřuje infekci… Celý článek
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za… Je to už 35 let, co se Čechům otevřely brány světové gastronomie. Díky obrovskému kulinárnímu… Celý článek
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní… Listové těsto je oblíbené nejen pro svou jemnost, lehkost a dokonalou máslovou chuť, ale… Celý článek
Staročeské a levné recepty z brambor: Udělejte si bác, vopelky… Kdo by si dnes vůbec dokázal představit život bez brambor, lahůdky, která patří mezi… Celý článek
Kokosová bábovka šlehaná Žloutky šleháme s cukrem a máslem. Mouku smícháme s práškem do pečiva a kokosem. Ušleháme sníh z bílků a do krémového… více o Kokosová bábovka šlehaná
Skvělé těstoviny s nivovou omáčkou Těstoviny uvaříme podle návodu. Omáčka: na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, poté přidáme nakrájený… více o Skvělé těstoviny s nivovou omáčkou
Gnocchi se žampionovou omáčkou Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu nebo na másle opečeme dokřupava. V kastrole rozehřejeme máslo, přidáme… více o Gnocchi se žampionovou omáčkou
Prdelačka z jelítka – jíšková Na sádle osmažíme drobně pokrájenou cibuli, kterou zaprášíme hladkou moukou, necháme jí zpěnit a zrůžovět. Jelito… více o Prdelačka z jelítka – jíšková
Řecké těstoviny Uvaříme těstoviny podle doby napsané na obalu. Scedíme a dáme na talíř. Vezmeme bílý jogurt, který lžičkou dáme na… více o Řecké těstoviny
Lasagne Kladno Špagetová omáčka: Mleté maso zprudka osmahneme na trošce oleje, zasypeme 1/2 kořenící směsi na špagety, přidáme… více o Lasagne Kladno
Rybí salát Ryby oškrábeme (nebo stáhneme), vykucháme a vyčistíme, pořádně nasolíme a dáme do chladu. Sůl je nutná pro zpevnění… více o Rybí salát
Těstovinový salát s krabími… Těstoviny uvaříme ve slané vodě s trochou oleje, aby se neslepily. Mraženou zeleninu osolíme a necháme povařit doměkka.… více o Těstovinový salát s krabími tyčinkami
Brokolicová polévka Brokolici rozdělíme na růžičky, nakrájíme si jednu menší mrkev, malý kousek celeru a malý kousek petržele na kostičky … více o Brokolicová polévka
Cupcakes Troubu předehřejeme na 180C. TĚSTO Do mísy přidáme máslo a ckur a mixujeme,potom přidáme mlěko a mouku,kterou… více o Cupcakes
Shakshuka Shakshuka je v podstatě něco jako arabská verze leča. Připravuje se na více způsobů, s menšími rozdíly. Základ je však… více o Shakshuka