Květákový mozeček Omyté růžičky květáku uvařte na páře či ve vodě na skus, stačí přibližně 5 až 7 minut. Poté rozehřejte řepkový olej,… více o Květákový mozeček
Květák na mozeček Květák dobře opereme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vodu scedíme a květák necháme vychladnout. Poté jej… více o Květák na mozeček
Grilované brambory s patizonem Uvaříme brambory ve slupce, krájíme na 1/2 a ochutíme bylinkami a gril. kořením, opečeme na gril. pánvi s olivovým… více o Grilované brambory s patizonem
Co stále vařit? Inspirujte se recepty našich prababiček! Staročeská kuchyně toho má hodně co nabídnout. Je skromná, ale zároveň vydatná, jednoduchá,… Celý článek
Zdravá pizza? 5 chytrých tipů, jak si ji užít bez výčitek a… Milujete pizzu, ale zároveň chcete s novým rokem nějaké to kilo shodit nebo jíst prostě jen… Celý článek
Nejlepší čaje na hubnutí: Tyto vám pomůžou spálit tuky a… Kouřící šálek dobrého čaje nenabízí jen relax a zahřátí. Může podpořit i vaše úsilí zhubnout.… Celý článek
Od pondělí do pátku: Rychlé a nápadité večeře bez masa Naši předci jedli maso výjimečně. Zkusme se jimi inspirovat. Ukážeme vám, že chutná jídla se… Celý článek
Nudlový nákyp s jablky Flíčky uvaříme dle návodu na obalu a scedíme. Rozinky namočíme v troše vody. K žloutkům přidáme 4 lžíce cukru,… více o Nudlový nákyp s jablky
smažené banány Žloutky utřeme s cukrem do pěny, postupně přidáváme mouku a tuhý sníh ušlehaný z bílků. Banány nakrájíme na špalíky,… více o smažené banány
Rošťák od Gizda. Česnek rozmačkáme a přidáme všechno koření, smícháme s vajíčky dohromady,kvedlačkou rozmícháme směs. Maso nakrájíme… více o Rošťák od Gizda.
Sladkokyselé kuře Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaném vejci a v Solamylu. Osmažíme na tuku a vyndáme na… více o Sladkokyselé kuře
Medovník pro každého Máslo s medem, cukrem a mlékem rozpusťte ve vodní lázni. Vyndejte z vodní lázně a přidejte vejce s octem. Dobře… více o Medovník pro každého
Pomerančový závin Z mouky, másla a jogurtu vypracujeme těsto, vyválíme plát. Dílky pomerančů rozřízneme napříč a obalíme je v pískovém… více o Pomerančový závin
Corn hrudky Cukr na pánvy rozpustíme v karamel, přidáme teplou smetanu s rozpuštěným máslem. Dobře zamícháme, poté přidáme mírně… více o Corn hrudky
Skořicové hvězdičky Na vále zpracujeme ze všech přísad těsto. Je hodně mastné a lepí se, proto se dobře vyvaluje mezi dvěma mikrotenovými… více o Skořicové hvězdičky
Rychlá večeře Na rozpálenou pánev s kapkou oleje rozetřu na hrubém struhadle nastrouhanou větší bramboru (nebo dvě menší), posolím +… více o Rychlá večeře
Kuřecí steak se zapečeným sýrem Na olivovém oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme najemno nakrájený česnek, oloupaná rajčata, hřebíčky,… více o Kuřecí steak se zapečeným sýrem
Zeleninová polévka na másle Na pánvi rozehřejeme máslo. Poté přidáme mraženou zeleninu. Chvíli restujeme, když je zeleninka orestovaná, poprášíme… více o Zeleninová polévka na másle
Fazolová polévka se zakysanou… Fazole namočíme přes noc do vody. Druhý den je vaříme do změknutí. Na sádle necháme zesklovatět cibulku, přidáme… více o Fazolová polévka se zakysanou smetanou