Květákový mozeček Omyté růžičky květáku uvařte na páře či ve vodě na skus, stačí přibližně 5 až 7 minut. Poté rozehřejte řepkový olej,… více o Květákový mozeček
Květák na mozeček Květák dobře opereme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vodu scedíme a květák necháme vychladnout. Poté jej… více o Květák na mozeček
Grilované brambory s patizonem Uvaříme brambory ve slupce, krájíme na 1/2 a ochutíme bylinkami a gril. kořením, opečeme na gril. pánvi s olivovým… více o Grilované brambory s patizonem
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a… Podzim je bohatý na plody mnoha tvarů a barev, které nemusíte využít jen při vaření, pečení,… Celý článek
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly Houby právě teď rostou na mnoha místech a pokud budete mít štěstí a přinesete si domů plný… Celý článek
Nesbírejte jen hřiby! 15 nejchutnějších hub, na které můžete v… Na podzimní houby jsme si sice museli trochu počkat, o to plnější košíky si ale teď z lesa… Celý článek
Ořechy, hrušky a sýr: Dokonalá podzimní kombinace, kterou si… Podzim je obdobím, kdy se příroda zbarvuje do teplých odstínů a na naše talíře přicházejí… Celý článek
Neskutečně žravé kuře Varný pekáč vymažeme máslem, vyložíme cibulí nakrájenou na kolečka, česnekem nakrájeným na plátky. Na to položíme… více o Neskutečně žravé kuře
Rychlé punčové řezy Vše do mísy a smíchat, těsto rozdělit na dva díly. Do prvního dáme v prášku (t.j. nevařený) vanilkový pudink a do… více o Rychlé punčové řezy
Moučník Nescafé Do mísy dáme mouku s práškem do pečiva, kakao, nescafé, cukr, vejce, mléko, olej, tuk a rum. Pořádně smícháme a dáme na… více o Moučník Nescafé
Ovocný dort, téměř dietní :) Nejdříve uvaříme vanilkový puding s 250 ml mléka a lžící cukru. Dáme vychladit. Cukr, žloutky, povolenou heru,… více o Ovocný dort, téměř dietní :)
Housky Vše zaděláme v těsto a necháme vykynout. Po vykynutí pleteme houstičky, potíráme rozšlehaným vajíčkem, sypeme solí a… více o Housky
Polynéské filé Filé marinujeme alespoň 2 hodiny ve směsi citronové šťávy, sojové omáčky a česneku. Květák a brokolici pokrájíme na… více o Polynéské filé
Mleté v listovém těstě Listové těsto si rozválíme a křížením překrájíme na trojúhelníky. Připravíme si maso, přidáme bylinky, česnek,… více o Mleté v listovém těstě
Těstoviny s brokolicí a žampiony Těstoviny uvaříme dle návodu, propláchneme horkou vodou a necháme okapat. Brokolici rozebereme na malé růžičky a krátce… více o Těstoviny s brokolicí a žampiony
Smažené houbové plátky Očistíme, okrájíme a omyjeme přichystané houby. Do talířů si dáme zvlášť mouku, strouhanku a rozšlehaná vejce. Každou… více o Smažené houbové plátky
Bramborové placky s houbovým ragú… Bramborove placky: Brambory a cibuli oloupeme a jemně nastrouháme. Přidáme rozšlehaná vejce, mouku, osolíme a vše… více o Bramborové placky s houbovým ragú a hovězím masem
SÝROVÉ BULKY Smícháme mouku, droždí, cukr, sůl, pak přidáme vodu. Těsto necháme hodinu kynout pod utěrkou. Bochánky dám na… více o SÝROVÉ BULKY
Chutná zelňačka 1. Do 5 litrového hrnce dáme 3 litry vody 2. Do hrnce s vodou dáme 2 vepřová kolena, 3 cibule, 5 stroužků česneku,… více o Chutná zelňačka