Květákový mozeček Omyté růžičky květáku uvařte na páře či ve vodě na skus, stačí přibližně 5 až 7 minut. Poté rozehřejte řepkový olej,… více o Květákový mozeček
Květák na mozeček Květák dobře opereme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vodu scedíme a květák necháme vychladnout. Poté jej… více o Květák na mozeček
Grilované brambory s patizonem Uvaříme brambory ve slupce, krájíme na 1/2 a ochutíme bylinkami a gril. kořením, opečeme na gril. pánvi s olivovým… více o Grilované brambory s patizonem
Jak si dokonale uklidit kuchyň podle Marie Kondo: 10 rad od… Možná jste už slyšeli o metodě KonMari nebo alespoň o ženě, která ji vytvořila – japonské… Celý článek
Nejlepší rychlovky z kuřete: 9 večeří, které si zamilujete! Kuře milují děti i dospělí. Není divu. Jeho maso je křehké a jemné, je rychle hotové a můžete… Celý článek
Není hovězí jako hovězí: Vyberte si správný kus na vaření,… Máte v plánu vařit hovězí guláš, svíčkovou, roštěnou nebo si položit kus dobrého steaku na… Celý článek
Ochutnejte plněné knedlíčky z celého světa. Zkuste japonské… Plněné knedlíčky můžete ochutnat po celém světě, zbožňují je totiž snad úplně všude. Vypadají… Celý článek
Ořechové řezy se švestkami Žloutky, tuk a cukr utřeme, přidáme mouku, ořechy, rum, mléko a prášek do pečiva. Těsto rozprostřeme na pekáč,… více o Ořechové řezy se švestkami
Paličky pro hezčí den Paličky stáhneme omyjeme a osolíme, u kosti nařízneme a vytvoříme jakousi kapsu. Naložíme na 2 hodiny do marinády. … více o Paličky pro hezčí den
Rohlíkové knedlíky Rohlíky natrháme (lepší než nakrájet) na kousky do mísy, přidáme vegetu (bylinky) vejce a podle potřeby mléko.… více o Rohlíkové knedlíky
Velmi jednoduchá a extrémně dobrá… V kastrůlku svařím ve vodě skořici a hřebíček, aby se trocha vody odpařila. Můžete přidat jako chuťovku i špetičku… více o Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda
Zapečené brambory s kuřecím masem Brambory oloupeme a nakrájíme na malé asi 1-2 cm velké kostičky, maso nakrájíme na nudličky. Mozzarelu nakrájíme na… více o Zapečené brambory s kuřecím masem
Omáčka na francouzské brambory Vejce uvaříme natvrdo, žloutek propasírujeme, vnitřek rohlíku namočíme do mléka a také propasírujeme. Přidáme olej,… více o Omáčka na francouzské brambory
Vepřové koleno Koleno vykostíme. Z francouzské hořčice, trošky piva, drceného česneku a soli uděláme kašičku. Koleno posolíme potřeme… více o Vepřové koleno
Buřtguláš -Cibuli nejprve oloupeme a opatrně posekáme nadrobno. -Pak se přesuneme k bramborám, ty také oloupeme a nakrájime je… více o Buřtguláš
Kapustové karbanátky Kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměkka a umeleme spolu s vepřovým masem, cibulí, česnekem a žemlí navlhčenou v… více o Kapustové karbanátky
Pivní sýr Měkký tvaroh smícháme s uvedeným kořením, nadrhnutým tymiánem a pivem. Důkladně rozmícháme a vložíme do sklenice.… více o Pivní sýr
Kuřecí prsa se zapékanými… **Kuřecí prsa:** Maso lehce naklepeme pěstí. Osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku dle chuti. Necháme odležet.… více o Kuřecí prsa se zapékanými bramborami a balkánskými paprikami
Hořčicové řízky Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se při smažení nezkroutily. Takto připravené řízky z… více o Hořčicové řízky