Červenou řepu uvaříme vcelku (cca 30 minut). Poté ji nakrájíme na plátky a vkládáme do zapékací misky. Osolíme, opepříme, ochutíme česnekem, pokapeme medem a posypeme ořechy. Uděláme další vrstvu řepy, kterou pokapeme citronovou šťávou. Dáme péct do trouby předehřáté na 150 °C. Po upečení pokapeme olivovým olejem.
Oloupeme a umyjeme řepu, kterou nakrájíme na osminky. Řepu vyskládáme do zapékací mísy vyložené alobalem. Posypeme ji…
více o Pečená červená řepa s balkánem
Řepu oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme na máslo se šalotkou, taktéž nakrájenou na kolečka. Pak zalijeme pomerančovým…
více o Červená řepa jako příloha
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme…
více o Medové perníčky hned k jídlu
Křídla očistíme, odřízneme konce křídel (jako v KFC). Dáme marinádu použil jsem kupovanou přímo na křilované křídla.…
více o Marinovaná kuřecí křidélka
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka
Oloupeme a nakrájíme na kostky cibuli, kretou opražíme na na sádle, potom přihodíme vykostěné koleno na kostky. Jakmile…
více o Segedínský guláš by sokoliczek