Smícháme mouku se skořicí. V jiné míse ušleháme máslo, až zbělá a přidáme žloutky dobře utřené s cukrem. Zpracujeme bílky na pěnu a pomalu přidáváme střídavě mouku a pěnu. Potom lehce vmícháme mandle a těsto vylijeme na vymazaný plech. Pečeme na středním ohni asi 3/4 hodiny.
Mezitím uděláme z vody, cukru a ostatních ingrediencí sirup, který několikrát necháme přejít varem. Potom odstraníme skořici a hřebíček a sirup rovnoměrně vylijeme na upečenou chalavu. Necháme vše vychladnout, nakrájíme na kostky a podáváme.
Jelikož jde o řecký recept, tak doporučuji k němu podávat sklenku vody.
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, žloutky, kakao, vodu a nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků.…
více o Řezy se šlehačkou a pudinkem
Z mouky, másla, 125 g cukru, žloutku, mléka, vína, 1 lžičky mleté skořice a hřebíčku vypracujeme těsto, zabalené ve…
více o Skořicové sušenky s povidly
Na másle opečeme játra a vyjmeme. Opečeme osolené kuřecí čtvrtky, kostky slaniny, přidáme koření, přilijeme brusinkový…
více o Kuřecí čtvrtky po pražsku
Směs pro bramborové knedlíky rozmícháme s vodou, vejci a moukou, osolíme podle chuti a necháme 5 minut nabobtnat. Potom…
více o Bramborové koblížky se salámem