Smícháme mouku se skořicí. V jiné míse ušleháme máslo, až zbělá a přidáme žloutky dobře utřené s cukrem. Zpracujeme bílky na pěnu a pomalu přidáváme střídavě mouku a pěnu. Potom lehce vmícháme mandle a těsto vylijeme na vymazaný plech. Pečeme na středním ohni asi 3/4 hodiny.
Mezitím uděláme z vody, cukru a ostatních ingrediencí sirup, který několikrát necháme přejít varem. Potom odstraníme skořici a hřebíček a sirup rovnoměrně vylijeme na upečenou chalavu. Necháme vše vychladnout, nakrájíme na kostky a podáváme.
Jelikož jde o řecký recept, tak doporučuji k němu podávat sklenku vody.
1) Brambory oloupeme a spolu s omytou neloupanou cuketou nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Máslo…
více o Bramborovo-cuketové kari
Oloupaná jablka nakrájíme na malé kousky a zalijeme šťávou z jednoho citronu, aby nezhnědla.Pekáček nebo dortovou formu…
více o Obrácený koláč s ovocem
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme všechny ostatní suroviny kromě kakaa a dobře promícháme.
Dvě třetiny těsta…
více o Mramorová bábovka ze šlehačky
Sýr rozkrájíme na menší kousky, přidáme pomazánkové máslo a lžíci mléka. Potom podle chuti přisolíme a utřeme hladkou…
více o Chuťovky s jemnou pomazánkou
Mascarpone našleháme s cukrem, do skleněné formy čtvercového tvaru ji dáme na dno, na ni vyskládáme piškoty namočené ve…
více o Senzační tiramisu bez náhražek