Pečená Chalava

3.09

hodnoceno: 11
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 1
      šálek máslo
    • 4
      ks vejce
    • 3
      šálek polohrubá mouka
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 1
      šálek mandle - loupané pokrájené na tenké plátky
    • 1
      šálek cukr
  • Na sirup
    • 3
      šálek voda
    • 1
      ks skořice celá
    • 3
      ks hřebíček
    • 2,5
      šálek cukr

Postup přípravy receptu

  • Smícháme mouku se skořicí. V jiné míse ušleháme máslo, až zbělá a přidáme žloutky dobře utřené s cukrem. Zpracujeme bílky na pěnu a pomalu přidáváme střídavě mouku a pěnu. Potom lehce vmícháme mandle a těsto vylijeme na vymazaný plech. Pečeme na středním ohni asi 3/4 hodiny.
  • Mezitím uděláme z vody, cukru a ostatních ingrediencí sirup, který několikrát necháme přejít varem. Potom odstraníme skořici a hřebíček a sirup rovnoměrně vylijeme na upečenou chalavu. Necháme vše vychladnout, nakrájíme na kostky a podáváme.
  • Jelikož jde o řecký recept, tak doporučuji k němu podávat sklenku vody.
Zařazení: Řezy Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: