Smícháme mouku se skořicí. V jiné míse ušleháme máslo, až zbělá a přidáme žloutky dobře utřené s cukrem. Zpracujeme bílky na pěnu a pomalu přidáváme střídavě mouku a pěnu. Potom lehce vmícháme mandle a těsto vylijeme na vymazaný plech. Pečeme na středním ohni asi 3/4 hodiny.
Mezitím uděláme z vody, cukru a ostatních ingrediencí sirup, který několikrát necháme přejít varem. Potom odstraníme skořici a hřebíček a sirup rovnoměrně vylijeme na upečenou chalavu. Necháme vše vychladnout, nakrájíme na kostky a podáváme.
Jelikož jde o řecký recept, tak doporučuji k němu podávat sklenku vody.
Anglickou slaninu nakrájenou na silnější plátky (nejlépe z Billa) nakrájíme na pruhy dle chuti. 1/4 orestujeme opepřené…
více o Špagety Carbonara – snadno
Salám nakrájíme na kolečka a ta pokrájíme na proužky. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Pokrájíme…
více o Maďarský paprikový salát
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku,…
více o Maminčino kuře s brambory