Pečená kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
2
hodnoceno: 3
Příprava:neuvedeno
Porce:4
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
10
ks
cibule
sůl
2
lžíce
hladká mouka
2
dl
ocet
kmín
pepř mletý
1
ks
hlávkové zelí
červené
1
ks
kachna
2
ks
jablka
300
g
cukr
Bramborový knedlík
1
kg
brambory
sůl
3
ks
vejce
300
g
hrubá mouka
nebo krupice
100
g
škrob
Postup přípravy receptu
Kachnu den před pečením nasolíme, okmínujeme a nacpeme cibulí a jablky. Druhý den pečeme v troubě rozpálené na 140 °C cca 4 hodinky doměkka. Po upečení kachnu vyndáme z pekáče a z výpeku vyrestujeme šťávu. Zelí očistíme a nakrájíme na jemné proužky. Na kachním sádle zpěníme cibulku nakrájenou na kostičky, přidáme kmín a dozlatova orestujeme. Na cibulovém základu podusíme zelí a dochutíme solí, cukrem a octem.
Brambory předem uvařené ve slupce oloupeme a nastrouháme. Přidáme mouku, škrob, vejce, sůl a vymícháme měkčí těsto. Vytvoříme knedlíky a vaříme ve vodě 20–25 min. Po 5 minutách zkontrolujeme, zda knedlíky plavou, jinak je odloupneme ode dna.
Bůček se sýry a solí propracujeme a dáme do skleňené nebo porcelánové misky. Do směsi uděláme dolíky, zalijeme je pivem…
více o Mletý bůček se směsí sýrů
Dáme svařit 2/3 mléka, nejprve osolíme (díky tomu by se nám omáčka neměla později srazit) a dáme kopr. Ve zbylém mléce…
více o Koprová omáčka od maminky
1) Jako první si vezmeme jednu velikou mísu, do které si zaděláme těsto na korpus. Smícháme tedy všechny ingredience na…
více o Domácí želatinový koláč