Pečená kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

2

hodnoceno: 3
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 10
      ks cibule
    • sůl
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 2
      dl ocet
    • kmín
    • pepř mletý
    • 1
      ks hlávkové zelí červené
    • 1
      ks kachna
    • 2
      ks jablka
    • 300
      g cukr
  • Bramborový knedlík
    • 1
      kg brambory
    • sůl
    • 3
      ks vejce
    • 300
      g hrubá mouka nebo krupice
    • 100
      g škrob

Postup přípravy receptu

  • Kachnu den před pečením nasolíme, okmínujeme a nacpeme cibulí a jablky. Druhý den pečeme v troubě rozpálené na 140 °C cca 4 hodinky doměkka. Po upečení kachnu vyndáme z pekáče a z výpeku vyrestujeme šťávu. Zelí očistíme a nakrájíme na jemné proužky. Na kachním sádle zpěníme cibulku nakrájenou na kostičky, přidáme kmín a dozlatova orestujeme. Na cibulovém základu podusíme zelí a dochutíme solí, cukrem a octem.
  • Brambory předem uvařené ve slupce oloupeme a nastrouháme. Přidáme mouku, škrob, vejce, sůl a vymícháme měkčí těsto. Vytvoříme knedlíky a vaříme ve vodě 20–⁠25 min. Po 5 minutách zkontrolujeme, zda knedlíky plavou, jinak je odloupneme ode dna.
Zařazení: Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.