Pečená kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
2
hodnoceno: 3
Příprava:neuvedeno
Porce:4
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
10
ks
cibule
sůl
2
lžíce
hladká mouka
2
dl
ocet
kmín
pepř mletý
1
ks
hlávkové zelí
červené
1
ks
kachna
2
ks
jablka
300
g
cukr
Bramborový knedlík
1
kg
brambory
sůl
3
ks
vejce
300
g
hrubá mouka
nebo krupice
100
g
škrob
Postup přípravy receptu
Kachnu den před pečením nasolíme, okmínujeme a nacpeme cibulí a jablky. Druhý den pečeme v troubě rozpálené na 140 °C cca 4 hodinky doměkka. Po upečení kachnu vyndáme z pekáče a z výpeku vyrestujeme šťávu. Zelí očistíme a nakrájíme na jemné proužky. Na kachním sádle zpěníme cibulku nakrájenou na kostičky, přidáme kmín a dozlatova orestujeme. Na cibulovém základu podusíme zelí a dochutíme solí, cukrem a octem.
Brambory předem uvařené ve slupce oloupeme a nastrouháme. Přidáme mouku, škrob, vejce, sůl a vymícháme měkčí těsto. Vytvoříme knedlíky a vaříme ve vodě 20–25 min. Po 5 minutách zkontrolujeme, zda knedlíky plavou, jinak je odloupneme ode dna.
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a směs necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Tento kvásek vlijeme do…
více o Bylinkový chléb v troubě
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl, špetku…
více o Výborná chlebíčková pomazánka
Ušlehat žloutky s cukrem, vodou, olejem, přidat mouku s práškem do pečiva, nakonec vmíchat sníh z bílků, rozdělit těsto…
více o Mandarinkové krémové řezy
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami