Očištěná králičí stehna prošpikujeme částí slaniny, osolíme a opepříme.
Cibuli si nakrájíme na půlkolečka, česnek na plátky a nasypeme do zapékací mísy společne s novým kořením, bobkovým listem a celým pepřem. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky. Na cibuli a česnek položíme králičí stehna, posypeme slaninou na kostičky, podlijeme trochou vody a dáme přikryté péct do trouby na 180 °C.
Jakmile je maso měkké, odklopíme a dopékáme ještě asi 15 minut.
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole