Krkovici vložíme do zapékací mísy, pekáčku s víkem či remosky. Osolíme, opepříme, ze všech stran pomažeme česnekem, zasypeme bazalkou, podlijeme trochou vody a dáme péct. Můžeme podložit nakrájenou cibulí. Pečeme minimálně hodinu, poté necháme chvíli odležet, vychladnout a naporcujeme.
Maso je téměř bez práce a je výborné třeba ke špenátu, zelí nebo s dušenou zeleninou.
Na vále zpracujeme mouku s práškem do pečiva, cukrem, tukem a žloutkem. Podle potřeby přidáme mléko. Zpracujeme těsto a…
více o Křehoučké řezy s meruňkami
Těsto: celá vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, potom postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do…
více o Tvarohová buchta s margotkou
Avokáda nakrájíme na kostky. Papriky rozkrojíme, očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Česnek utřeme a vmícháme do…
více o Avokádový salát s jogurtem