Krkovici vložíme do zapékací mísy, pekáčku s víkem či remosky. Osolíme, opepříme, ze všech stran pomažeme česnekem, zasypeme bazalkou, podlijeme trochou vody a dáme péct. Můžeme podložit nakrájenou cibulí. Pečeme minimálně hodinu, poté necháme chvíli odležet, vychladnout a naporcujeme.
Maso je téměř bez práce a je výborné třeba ke špenátu, zelí nebo s dušenou zeleninou.
Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzduch 180 °C). Z bílků, soli a 40 g cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky a zbylý…
více o Osvěžující citronová roláda
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Žloutky utřeme s cukrem a přidáme teplou vodu, prošleháme a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přidáme rum a…
více o Jablíčkové s vůní skořice