Švestky vložte do misky, zalijte brandy a nechte přes noc marinovat.
Křídla opláchněte vodou, dobře osušte a ze všech stran zprudka opečte na pánvi s olejem. Dejte je do hlubokého pekáčku, promíchejte s protlakem, solí, medem a pepřem. Přidejte lístky tymiánu, švestky a brandy, zakryjte fólií a nechte minimálně 2 hodiny odležet.
Troubu nahřejte na 190 °C. Do pekáčku k masu přidejte nakrájené šalotky a rajčata, přiklopte a dejte péct. Po 20 minutách snižte teplotu na 150 °C a pečte dalších 30–40 minut.
Pekáček vyndejte a křídla v něm nechte ještě 10 minut dojít. Omáčku podle chuti přisolte a přislaďte.
Křidélka v kloubu přesekneme, letku odsekneme a vložíme do mísy.
V kastrůlku rozpustíme cukr na karamel, zalijeme čajem…
více o Kuřecí křídla v čaji s chilli
Očistíme a omyjeme brambory i zeleninu a uvaříme je každé zvlášť doměkka. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na…
více o Bramborový salát s majonézou
Těsto: vše uválíme dohromady a třetinu těsta dáme ztuhnout do ledničky, zbylé těsto rozprostřeme na vymaštěný plech.
…
více o Postrouhané tvarohové řezy
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Vejce utřeme s cukrem, potom přidáme vlažnou vodu a olej. Přidáme mouku, mléko, vanilkový cukr, špetku soli a prášek do…
více o výborný borůvkový koláč